Miten Mahdollistajat-palvelu toimii?

Keräyksen aloitus

1. Joukkue tai luokka aloittaa keräyksen esimerkiksi pelimatkaa tai leirikoulua varten.

2. Joukkue tai luokka tekee aktiivista myyntityötä eli jakaa eteenpäin linkkiä keräyssivulle. Sivulla tukijat voivat ostaa Sanoman tuotteita.

Joukkue tai luokka saa vähintään 50 % tuotoista

3. Joukkue tai luokka saa vähintään 50% myyntituotoista.

Mikä on Mahdollistajat?

 

Uskomme, että kaikilla suomalaisilla nuorilla täytyy olla mahdollisuus uusiin elämyksiin ja kokemuksiin sekä liikkua ja harrastaa. Mutta varainkeruu ovelta ovelle arpoja, kakkuja tai vessapaperia myymällä vie turhaan energiaa harrastamiselta.

Mahdollistajat on uudenlainen palvelu seurojen ja koulujen varainhankintaan. Se on kuin luotu rahan keräämistä esimerkiksi leirikouluja, varustehankintoja tai pelimatkoja varten. Mahdollistajissa ihmiset voivat tukea valitsemaansa joukkuetta tai luokkaa tilaamalla verkossa Sanoman halutuimpia tuotteita: Aku Ankka Lataamo, Helsingin Sanomien digilehti, Ruutu+ sekä suosituimmat aikakauslehdet. Myyntituotoista valittu joukkue tai luokka saa itselleen vähintään puolet.

Joukkueelle tai luokalle palvelu on paitsi reilu, myös riskitön ja läpinäkyvä. Tukijat tekevät tilaukset ryhmän keräyssivun kautta, joten opettaja, vanhemmat tai valmentajat eivät joudu pyörittämään ylimääräistä byrokratiaa tai pitämään huolta käteiskassoista tai etukäteistilauksista.

Tehdään siitä mahdollista – tervetuloa mukaan!

Lataa tästä lyhyt infopaketti Mahdollistajista esimerkiksi vanhempainiltaan.

 

 

Näin aloitat uuden keräyksen

 

Mahdollistajat - Oppitunti

Listaa keräyskohde Aloita keräys -painikkeesta.

Useimmiten projektin listaaja on valmentaja, opettaja tai projektin vetäjä.

Tärkeintä on hauska ja innostava kuvaus, joka kannattaa laatia yhdessä: keitä olette ja millaiseen hankkeeseen keräätte varoja – onko kyseessä leirikoulu, pelimatka vai esimerkiksi varustehankinta? Miten pitkään tätä on suunniteltu ja millainen lopputulos keräyksen tuloksena olisi unelmienne täyttymys?

Muista, että tärkeintä on hyvä mieli tukijoille – kerro siis reilusti kaikille tuleville Mahdollistajille, että he ovat hyvällä ja tärkeällä asialla.

Muuten tarvitset keräystä varten vain muutamat perustiedot, kuten pankkitilin IBAN-numeron myyntipalkkioiden maksamista varten.

Lopputulos on entistä parempi, kun annatte keräyksellenne kasvot esittelemällä itsenne ja keräyksenne lyhyessä YouTube-videossa – lisää ohjeita alla.

 

 

Videoesittely antaa keräyksellesi kasvot

 

Mahdollistajat - Muodostelmaluistelu

Tärkeää keräysprojektin onnistumiselle on antaa sille kasvot.

Mahdollistajat-palvelussa jokaiseen keräysprojektiin suositellaan lisättävän lyhyt YouTube-esittelyvideo. Video voi reilusti olla sympaattisen kotikutoinen ja se kannatata kuvata yhdessä. Ammattilaistason videoeditointia ei tarvita, vaan välineeksi riittää kännykkäkamera.

Muutamia vinkkejä videon sisällöksi:
– Esitelkää lyhyesti luokkanne tai joukkueenne – keitä olette ja missä päin Suomea vaikutatte
– Kertokaa omin sanoin, millaiseen projektiin keräätte varoja: onko kyseessä leirikoulu, joukkueen pelimatka vai esimerkiksi varustehankinta
– Muistakaa kertoa myös, milloin suunniteltu hanke aiotaan toteuttaa
– Esittelijänä / puhujana voi olla esimerkiksi valmentaja tai opettaja, mutta mukaan kuviin on hyvä ottaa kaikki keräykseen osallistuvat
– Hyvän esittelyvideon kesto on 1-2 minuuttia
– Ethän käytä materiaaleja, joiden käyttöön sinulla ei ole lupaa (esimerkiksi copyright-suojattu musiikki tai klipit elokuvista).
– Julkaise video lopuksi YouTubessa julkisena videona ja linkitä se Mahdollistajiin.

Täsmällisten budjettien tai projektisuunnitelmien esittely ei yleensä kannata – mieluummin mukaan kannattaa liittää pari videopätkää joukkueen tai luokan toiminnasta ja yhdessä harrastamisesta. Tärkeintä on hyvä fiilis!

 

 

Onnistuneen keräyksen salaisuus

 

Mahdollistajat - Koululaiset iloitsevat

1. Keräys onnistuu, kun se tavoittaa oikean yleisön. Otollisimpia tukijoita ovat ystävät, perheenjäsenet, vanhempien työkaverit – tärkeää on, että keräyslinkki löytää tiensä erityisesti heidän silmiinsä.

2. Jos haluatte lisäksi kerätä varoja perinteisempään tapaan esimerkiksi ovelta ovelle kiertämällä tai myyjäisissä, Mahdollistajat-palvelusta voit myös tulostaa jaettavia mainoslehtisiä, jotka sisältävät linkin keräykseenne. Niitä jakamalla kiinnostuneet tukijat löytävät helposti oikean projektin ja voivat tukea sitä.

3. Mahdollistajissa tarjolla on Sanoman suosituimpia tuotteita, joten keräyslinkkiä jakaessa voi olla varma, että tukijat saavat hyvän mielen lisäksi myös oikeasti kiinnostavia elämyksiä!

4. Kun keräys on päättynyt, muistathan kiittää kaikkia Mahdollistajia tekemällä keräyssivulle päivityksen onnistuneesta reissusta tai varustehankinnasta. Hyvään kiitospäivitykseen kannattaa lisätä myös muutama iloinen valokuva!

Luo tunnus

TAI

Unohtuiko salasana?

Täytä tilisi sähköpostiosoite ja lähetämme sinulle linkin salasanan vaihtamista varten.